Blijf in
gesprek

Afspraak maken

Wat is mediation

Ben je het oneens met jouw buren, heb je een conflict met jouw werkgever of werknemer, is er onenigheid binnen de familie, of ben je in conflict met jouw partner of denk je er over om jouw relatie te eindigen? Overweeg mediation!

Zeker wanneer het voor jou belangrijk is om de relatie met de andere partij goed af te sluiten of voort te zetten.

 Een probleem kun je oplossen, door een ander te laten besluiten. Bijvoorbeeld doordat een advocaat voor jou de regie neemt over de situatie, of een rechter de beslissing voor jou neemt.

Dit komt vaak voor, maar voel jij je dan gehoord en gezien? En lukt het je om dit besluit te accepteren en verder te gaan?

Bij veel situaties is dit een gemiste kans, want vaak zit de oplossing in jouzelf.

Wanneer je voor mediation kiest, kies je voor het pad, waarin de eigen regie, zeggenschap en zelfbeschikking centraal staat. Een afspraak is pas gemaakt, wanneer alle partijen tijdens de mediation achter de oplossing staan.

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om samen met de andere partij aan een oplossing te werken. Soms betekent dat, dat je op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dit ook voor de andere partij.

Tijdens de mediation ga je samen met de andere partij in gesprek.

Tijdens dat proces stimuleer ik jullie om het verhaal te delen. Om onderzoekend te zijn naar de belangen en de mogelijkheden. En om creatief te zijn in het creëren van ruimte, zodat je kunt toewerken naar een blijvende oplossing. Het is mijn taak om vanuit een neutrale en onpartijdige rol het mediationproces te begeleiden.

Mediation is mogelijk bij alle soorten problemen. Of het nu een conflict is met jouw werknemer of werkgever, met jouw buren vanwege een overhangende boom, onenigheid hebt binnen jouw familie, of dat je een verbintenis die ooit zo liefdevol begon, wilt eindigen