Blijf in
gesprek

Afspraak maken

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon
ongewenst gedrag, integriteit

Een goede werksfeer, eerlijkheid en integriteit zijn verreweg de belangrijkste bezittingen van een organisatie. Stimuleer een positieve omgang, waarbij iedereen het goede wil doen, voor elkaar en voor de organisatie!

En mocht het fout gaan, treedt op, maak het bespreekbaar, en laat zien wat het goede is.

Als erkend vertrouwenspersoon help ik jouw organisatie om op een professionele wijze invulling te geven aan een veilige en integere werkomgeving.

betrokken en breed inzetbaar

Met mijn achtergrond als adviseur en mediator beschik ik over de adviesvaardigheden en gespreksvaardigheden zodat ik als vertrouwenspersoon breed inzetbaar ben.

Bescherming van
werknemer en werkgever

De arbowet is primair gericht op de bescherming van de medewerker. Indirect beschermt het ook jou als werkgever. Want alhoewel de medewerker hier vooral de persoonlijke schade ervaart, door bijvoorbeeld stress en functioneringsproblemen, kun je als organisatie ook vormen van schade ervaren, Denk bijvoorbeeld aan schuldgevoel, financiële schade (verzuim), het vertrek van goede medewerkers, of imago schade.

De taal in dit vakgebied heeft vaak een negatieve toon: ongewenst gedrag, melding, klachten. Vanuit mijn optimisme en positieve benadering leg ik mijn focus op het goede en het constructieve. Ik draag graag bij aan de (sociaal) veilige werkomgeving.

Hoe?

Aanspreekpunt voor medewerkers.

Delen van kennis, het schrijven van voorlichtingsmateriaal en informatie. 

Advies: geanonimiseerd deel ik de ervaringen binnen de organisatie en geef ik advies om de (sociale) werkomgeving (nog) veiliger te maken.